woensdag 19 mei 2010

Rondom de Maliebaan nummer 23 maart 2010


RONDOM DE MALIEBAAN
23 * maart 2010
Aan de leden van de BBMO,
.
Het jaar 2010 is feestelijk begonnen met een samenzijn op 15 januari in Huize Swaenenborg. Voor de gastvrije ontvangst in hun indrukwekkende pand danken wij de Tom en Ria Kooij van harte. De drankjes werden aangeboden door de familie Kooij. Peter en Marian Muller verzorgden met veel elan de bijbehorende hapjes. Ook hiervoor onze hartelijke dank.
Vooraf aan de drankjes werd in vergadering een aantal actuele onderwerpen besproken, waaronder:
.
HET RAPPORT VAN HET ONDERZOEKSBUREAU STEENHUIS.
Dit rapport is in boekvorm "Maliebaan Utrecht. Cultuurhistorische verkenning en analyse" op 10 december 2009 door Wethouder Harm Janssen overhandigd aan de voorzitters van Het Fluwelen Handvat en de BBMO. Dit feestelijke gebeuren vond plaats in het pand van het Oranje Fonds, Maliebaan 18. De aanwezigen werden in de gelegenheid gesteld een exemplaar mee te nemen. Voor andere gegadigden wordt gezocht naar een mogelijkheid om alsnog al of niet tegen betaling in het bezit van het boek te komen. Hebt U belangstelling, geef dit dan door aan het secretariaat (per e-mail of telefoon)
.
OPEN MONUMENTENDAG 2010.
Het thema dit jaar is "De smaak van de 19e eeuw" en vindt plaats op zaterdag 11 september. De Maliebaan is dan het centrale onderwerp. De tekst van hetgeen Bettina van Santen hierover op 15 januari presenteerde treft U bijgaand aan .(is ook per post gestuurd)
.
TENTOONSTELLING IN HET UTRECHTS ARCHIEF.
Van 26 juni tot 23 oktober 2010 is in de nieuwe locatie aan de Hamburgerstraat het onderwerp "Vier Eeuwen Beweging op de Maliebaan".
.
NOODLOKALEN MALIEBAANSCHOOL.
Inmiddels zijn er op het terrein van de Maliebaanschool twee noodlokalen geplaatst.
De bedoeling is, dat in 2012 de hele school naar elders wordt verhuisd. Wat er daarna met het gebouw gebeurt is nog onduidelijk. Enkele BBMO leden willen aan de Gemeente Utrecht voorstellen om daar een andere bestemming aan te geven. Bij voorbeeld een museum voor moderne kunst. Helemaal in de geest van het Museumkwartier. Zij gaan dat plan binnenkort uitwerken en zien, of het te realiseren is.
.
BERGBEZINKBASSIN.
De werkzaamheden liggen al een tijdje stil. Dit heeft te maken met het slechte weer van de afgelopen maanden, maar vooral met het feit, dat het gestorte beton tijd nodig heeft om uit te harden. En dat houdt verband met de veiligheid van de directe omgeving.
.
ALGEMENE LEDEN VERGADERING.
De eerstvolgende ALV van de BBMO zal plaatsvinden op
Woensdag 8 september 2010
in het wijkbureau-oost.
Nadere mededelingen hierover volgen nog, maar U kunt deze datum nu alvast noteren.
.
VUILNISZAKKEN.
Vuilniszakken, die op andere dagen dan de ophaaldagen op straat staan, kunnen door bewoners gemeld worden aan het wijkbureau. Daarop wordt door afd. toezicht en handhaving altijd actie ondernomen. Meldingen dienen telefonisch (286000) of per e-mail (oost@utrecht.nl ) gedaan te worden.
.
INITIATIEF STOEP VEGEN.
Een paar maanden geleden heeft een van onze leden het initiatief genomen om alle bewoners en de bedrijven per brief te inspireren om de trottoirs voor hun eigen panden schoon te houden. Het bestuur van de BBMO heeft dat initiatief van harte toegejuicht. De Gemeente Utrecht heeft niet genoeg geld om de hele stad te vegen en laat het schoonhouden van trottoirs in principe over aan de bewoners. Als wij op deze manier aan de Gemeente de gelegenheid bieden om meer aandacht aan de wandelpaden te besteden, zou dat een goede zaak zijn.
.
BRADERIE WEL OF NIET.
Over de toekomst van de braderie loopt een correspondentie met het College van-B&W.
.
MIDDENBAAN.
Het is een goede zaak, dat de werkzaamheden aan de middenbaan en de waterafvoer afgelopen zomer voltooid zijn. Het strooizout en de sneeuw/regen konden de bomen niet meer aantasten.
.
VERFRAAIING MALIEBLAD.
De "commissie van 3", ingesteld door Het Fluwelen Handvat en de BBMO heeft regelmatig contact met de diverse overheidsinstanties over verbetering en verfraaiing van de Maliebaan. Herinrichting van het Malieblad is momenteel onderwerp van studie en ontwerpen. Er wordt gestreefd naar minder asfalt, meer groen en een betere wandel-aanpassing aan de Maliebaan en
Lepelenburg.
.
BESTUURSSAMENSTELLING.
In de afgelopen periode zijn afgetreden Annemarie van Rijn en Toetie Proost. Wij bedankten beiden voor hun actieve bijdrage aan het bestuurswerk.Het penningmeesterschap is overgegaan naar Cyril Husmann. Henk Groeneveld is nu bestuurslid.
.
ACTUELE LEDENLIJST.
Bijgaand vindt U de lijst (eveneens per post gestuurd). Onze vraag is: als U waarde hecht aan het krijgen van meer informatie, wilt U dan zo vriendelijk zijn Uw e-mailadres aan het secretariaat van de BBMO door te geven? En dat graag per mailtje.
.
­
Uw eventuele vragen, opmerkingen en/of klachten over de Maliebaan en omliggende straten horen wij graag. Zo mogelijk reageren wij daarop als BBMO-Bestuur, gaan over tot actie en nemen het mee in de besprekingen met de Gemeentelijke instanties.
.
Met vriendelijke groet van het Bestuur van de BBMO:

Leontien Glas, secretaris (Glas119@xs4all.nl)
Henk Groeneveld,
Cyril Husmann, penningmeester
Ria Kooij, bestuurslid
Ton van der Palen, voorzitter