woensdag 8 december 2010

Rondom de Maliebaan nummer 25 december 2010

RONDOM DE MALIEBAAN
25
december 2010


Aan de leden van de BBMO,


OPEN MONUMENTENDAG van 11 september 2010.
De nationale Open Monumentendag had als landelijk thema “de smaak van de 19e eeuw”. Florence Hanselaar, de coördinator hiervan voor de stad Utrecht, zette dit jaar de focus op de Maliebaan. De belangstelling voor panden van bedrijven en particulieren, die hun deuren voor publiek openstelden, overtrof alle verwachtingen. Het publiek toonde zich vriendelijk en zeer geïnteresseerd.
Het ritje met de paardentram, de historische fietsen en de vrolijke fanfare verhoogden de sfeer. En dat alles zonovergoten. Kortom: een prachtige dag.

TENTOONSTELLING IN HET UTRECHTS ARCHIEF.
De leiding van Het Utrechts Archief kan met genoegen terugkijken op een succesvolle zomer. De tentoonstelling “Maliebaan in beweging” van 26 juni tot 23 oktober 2010 trok gemiddeld 4x zoveel bezoekers per dag als normaal.
De DVD, die in twee delen de historie van de Maliebaan omvat, ligt voor € 9,95 te koop in Het Utrechts Archief. Hij is samengesteld door RTV Utrecht in samenwerking met Het Utrechts Archief. Attentie: de oplage is zeer beperkt. Dus als U belangstelling heeft is snelheid geboden.

ALGEMENE LEDEN VERGADERING.
Op 8 september 2010 vond er een Algemene Ledenvergadering plaats, in het wijkbureau-Oost. Ca. 30 leden waren aanwezig. De notulen van deze vergadering en een samenvatting van de presentatie van de wijkmanager Marjan Wertwein treft u hierbij aan.

HET RAPPORT MALIEBAAN-UTRECHT, CULTUURHISTORISCHE VERKENNING EN ANALYSE
De afdeling Monumenten van de gemeente is bezig met een vervolgplan op dit rapport. Een mogelijkheid tot herdruk van dat goede, maar kostbare rapport en het verkrijgbaar maken in bredere kring wordt nog verder onderzocht.

RECLAME UITINGEN.
In de ALV zijn opmerkingen gemaakt over de diverse lelijke reclame-uitingen aan de gevels. Nader onderzoek heeft uitgewezen, dat, alhoewel het aanbrengen van reclame-uitingen vergunningplichtig is, dit toch niet altijd leidt tot de gewenste resultaten. Vanuit de BBMO is hiervoor wel aandacht gevraagd bij de betrokken gemeentelijke instellingen, .



KLACHTEN.
Diverse leden volgen nu de ons inziens beste methode om een klacht in te dienen. Zelf mailen of schrijven naar het wijkbureau (oost@utrecht.nl) met een CC’tje naar de BBMO. Indien nodig kan het bestuur van de BBMO een handje helpen.

SAMENWERKING MET HET FLUWELEN HANDVAT.
Het bestuur van de BBMO ziet verbetering in het contact. Bedrijven en bewoners hebben gezamenlijk belang bij verbetering en onderhoud van de Maliebaan.

COMMISSIE VAN 3.
De commissie van BBMO en Het Fluwelen Handvat, bestaande uit Cyril Husmann, Ria Kooij en Tom Kooij heeft een eindrapportage opgesteld. De Maliebaan is op een aantal punten aanzienlijk verbeterd.De contacten van de commissie met overheid en instanties hebben goed gewerkt. Er wordt voor gepleit om de contacten vanuit BBMO en HFH met de diverse gemeentelijke instanties te continueren.

WEBLOG.
Marcel Wolters houdt ons via zijn blogspot heel actief op de hoogte van de ontwikkelingen op en rond de Maliebaan. De informatie is te vinden via http://maliebaanutrecht.blogspot.com . Wij zijn bezig om de informatie ook beschikbaar te krijgen via onze eigen website.

“DE OUD-UTRECHTERS”.
Er is een nieuw weekblad gratis beschikbaar, “de Oud-Utrechters”, met interessante verhalen uit het verleden. Ze liggen o.a. bij de ingang van het wijkbureau, bij Albert Heijn en in Het Utrechts Archief.

Uw eventuele vragen, opmerkingen en/of klachten over de Maliebaan en omliggende straten horen wij graag. Zo mogelijk reageren wij daarop als BBMO-Bestuur, gaan over tot actie en nemen het mee in de besprekingen met de Gemeentelijke instanties.

Met vriendelijke groet van het Bestuur van de BBMO:
Piet Dinghs, bestuurslid
Leontien Glas, secretaris (glas119@xs4all.nl)
Henk Groeneveld, bestuurslid
Alice Hoogenhout, bestuurslid
Cyril Husmann, penningmeester
Ria Kooij, bestuurslid
Ton van der Palen, voorzitter