zaterdag 28 augustus 2010

Rondom de Maliebaan nummer 24 augustus 2010

Augustus 2010, nummer 24

Aan de leden van de BBMO

OPEN MONUMENTENDAG 2010.
Het thema dit jaar is "De smaak van de 1ge eeuw" en vindt plaats op zaterdag 11 september. De Maliebaan is dan het centrale onderwerp. Op de vraag van Florence Hanselaar, coördinator van OMD om openstelling van een aantal specifiek genoemde panden aan de Maliebaan is door slechts enkelen gereageerd. Er wordt een wandelroute uitgezet langs de opengestelde panden. Deze route zal worden gepubliceerd in de Open Monumentendag-krant, als bijlage in het Stadsblad van woensdag 1 september 2010. Ook te downloaden van http://www.openmonumentendagutrecht.nl/

TENTOONSTELLING IN HET UTRECHTS ARCHIEF.
Op 25 juni 2010 is de tentoonstelling "Maliebaan in beweging" feestelijk geopend. De tekst van de toespraak, waarmee Saskia van Dockum, directeur van Het Utrechts Archief, de expositie opende, voegen wij met haar toestemming bij deze RdM.
De tentoonstelling en de ter plaatse getoonde films (presentator Maarten van Rossem en o.a. interview met Wout Buitelaar) zijn zéér de moeite waard. Tot 23 oktober is er nog gelegenheid tot bezoek. Bij deze een hartelijke aanbeveling voor U en Uw kennissen en vrienden om deze kans te grijpen en nóg beter geïnformeerd te raken over onze geliefde woonplek.

ALGEMENE LEDEN VERGADERING.
De eerstvolgende AL V van de BBMO zal plaatsvinden op

Woensdag 8 september 2010 in het wijkbureau-oost.

Het programma van deze avond en de agenda van de ALV zijn bijgevoegd.

BESTUURSSAMENSTELLING.
Dit onderwerp staat in de agenda van de komende Algemene Leden Vergadering en zal daar besproken worden.

MALIEBAANFESTIVAL (PIEKEN KERMIS EN BRADERIE).
Beide zijn dit jaar rustig verlopen. Mogelijk mede ten gevolge van de WK voetbal en het slechte weer. Geluidsoverlast werd vooral in de late avonduren ondervonden door bewoners van de huisnummers 1 Um 53. De braderie was gevarieerder dan voorgaande jaren wat betreft kramen en bezoekers. De Maliebaan heeft hiervan geen hinder ondervonden. Er is binnen de gemeente een commissie ingesteld die het Maliebaanfestival gaat evalueren.

VERFRAAIING MALIEBLAD.
De "commissie van 3", ingesteld door Het Fluwelen Handvat en de BBMO heeft regelmatig contact met de diverse overheidsinstanties over verbetering en verfraaiing van de Maliebaan. Herinrichting van het Malieblad is nog altijd onderwerp van studie en ontwerpen. Er ligt een concept-ontwerp met minder afkalt en meer groen. De financiering ervan is problematisch, hetgeen te maken heeft met enorme bezuinigingen. Op het ogenblik is hierover geen nieuws te melden.

MALIEHUIS MUSEAAL. '
Momenteel is in dit fraaie pand tijdelijk eer! galerie gevestigd. Er wordtoverJeg gepleegd over het gebruik in de toekomst. Museum voor hedendaagse kunst? Grand café? Vergaderruimte?...

WEBLOG.
Marcel Wolters heeft een blogspot aangemaakt met informatie over de Maliebaan. Het bestuur is enthousiast over dit initiatief. De informatie is te vinden via http://maliebaanutrecht.blogspot.com/

Uw eventuele vragen, opmerkingen en/of klachten over de Maliebaan en omliggende straten horen wij graag. Zo mogelijk reageren wij daarop als BBMO-Bestuur, gaan over tot actie en nemen het mee in de besprekingen met de Gemeentelijke instanties.

Met vriendelijke groet van het Bestuur van de BBMO: Leontien Glas, secretaris
Henk Groeneveld, penningmeester
Cyril Husmann, penningmeester
Ria Kooij, bestuurslid
Ton van der Palen, voorzitter